Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastroponuda

Luksuzna večera na 50 metara visine nudi se na Hipodromu

stol
Jurica Galoic/PIXSELL
09.05.2012.
u 15:34

Prema Forbesovoj listi riječ je o 10 najneobičnijih restoranskih sadržaja na svijetu. Nastao je u Belgiji iz koje se brzo proširilo svjetskim metropolama

Bojite li se visine, jedinstveni način da savladate ovu fobiju dolazi iz Belgije.

U Zagreb je na dva dana stigao koncept "Dinner in the sky" koji je već osvojio mnoge metropole svijeta. Riječ je objedu na posebnoj konstrukciji na kojoj je postavljen stol i 22 stolice, a diže se dizalicom na 50 metara visine.

Zajedno s gostima, na visinu "putuje" i kuhar koji na licu mjesta priprema hranu za objed u trajanju od sat vremena. Cijena ovog visinskog zadovoljstva stoji 400 kuna po osobi.

Prema Forbesovoj listi riječ je o 10 najneobičnijih restoranskih sadržaja na svijetu. Nastao je u Belgiji iz koje se brzo proširio svjetskim metropolama.

Ekipa koja je ovu neobičnu gastroponudu, za kojom su mnogi poludjeli, donijela u grad podno Sljemena, dolazi iz Estonije i čine je pet obučenih trenera za postavljanje "nebeske večere".

Valter,  voditelj estonskog tima, ističe kako su gosti u početku objeda vrlo uplašeni, ali unatoč visini od 50 metara na kojoj nerijetko vjetar puše znatno snažnije nego na površini zemlje, na kraju iznose samo pozitivne dojmove.

– Stalno smo u pokretu i uvijek u novom gradu gdje znatiželjnici žele iskušati ovaj vid gastronomskog ugođaja. Događali su nam se ispadi panike, tada spuštamo cijelu kupolu na zemlju, a ako je potrebno, uvježbani smo i za pružanje prve pomoći, pojašnjava Valter i ističe da su već imali i slučaj otkazivanja srca za stolom.

No znatno su ljepši oni trenuci kada netko zaprosi djevojku ili na ovaj neobični visinski način – uplovi u luku.

Dečki iz Estonije još su sutra na zagrebačkom Hipodromu, a s obzirom na domaće egzistencijalne neprilike uobičajenu cijenu večere od 1200 kuna spustili su za 30 posto.

Komentara 1

DR
drug
16:47 09.05.2012.

Super.... Prvo ću poslati ženu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije